Galati

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Galati - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Castelul Bran - o călătorie de neuitat

Castelul Bran - o călătorie de neuitat

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Vizualizari
736

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Într-o zonă pitorească, unde timpul și spațiul se împletesc, se înalță măreț Castelul Bran, martor al multor episoade istorice. Acesta a fost construit la Trecătoarea Branului, un punct geografic și istoric major, care a legat destinele multor comunități umane de-a lungul secolelor.

O istorie fascinantă


În 1211, Cavalerii Teutoni, un ordin religios catolic, primesc Țara Bârsei de la regele Andrei al II-lea al Ungariei. Ei construiesc o fortăreață la Bran în 1226, dar sunt izgoniți din regiune în același an. În 1388, sub îndrumarea regelui maghiar Ludovic cel Mare, se finalizează construcția castelului pe stânca dintre Măgura și Dealul Cetății. Acesta avea un dublu rol: de vamă și de fortăreață la granița estică a Transilvaniei.

În 1407, Sigismund de Luxemburg oferă castelul ca feudă domnitorului Țării Românești, Mircea cel Bătrân. În 1441, Iancu de Hunedoara înfrânge o incursiune turcească la Bran. Mai tarziu, Vlad Țepeș a avut relații complicate cu Branul și Brașovul, inclusiv un conflict în 1459. Castelul este faimos datorită asocierii cu Vlad Țepeș, inspirația reală pentru Dracula. Plimbându-te prin săli, poți să-ți imaginezi ușor poveștile pe care aceste ziduri le-ar putea povesti.

După 1918, când Transilvania a devenit parte a României Mari, locuitorii Brașovului au oferit Castelul Bran Reginei Maria a României. Castelul a devenit reședința favorită a Reginei, care l-a restaurat și reamenajat pentru familia regală.

În perioada comunistă, după 1948, castelul a fost transformat într-un muzeu. În 2006, după o serie de proceduri juridice, castelul a fost retrocedat moștenitorilor Principesei Ileana de România și ai Arhiducelui Anton de Austria.

Vizitând interiorul


Tururi ghidate te conduc prin camerele bogat decorate, dezvăluind mobilier de epocă, armuri și opere de artă colectate de Regina Maria la începutul secolului al XX-lea. Nu rata vizionarea pasajelor secrete, scărilor înguste și camerelor din piatră brută care ilustrează originile medievale ale Castelului Bran ca fortăreață defensivă.

Explorând exteriorul


Exteriorul castelului este la fel de impresionant, fiind înconjurat de dealuri împădurite și formațiuni stâncoase. Plimbați-vă prin curte pentru a admira vederea curții și a fortificațiilor, precum turnul de veghe și tunurile. Pe drum, veți trece pe lângă mici magazine care vând obiecte artizanale și suveniruri pentru a vă aminti de vizită.

Activități în apropiere

Deși Castelul Bran este principala atracție, alocați timp pentru a explora și activitățile din apropiere. În satul istoric Bran, vizitați muzeele în aer liber care prezintă cultura și arhitectura tradițională românească prin așezări reconstituite. Sau mergeți puțin peste 1 km până la Sanctuarul Urșilor pentru a vedea urși bruni salvați, plimbându-se liber într-un habitat mare.


Excursie de o zi în Brașov


Nicio călătorie nu este completă fără o vizită în Brașov, situat la mai puțin de 30 km de Castelul Bran. Explorează centrul vechi al Brașovului, răsfoiește piețele animate și ia telegondola până pe Muntele Tâmpa pentru priveliști impresionante. Această veche cetate sașească are multe de oferit atât cuplurilor, cât și familiilor.

Relaxare ulterioară


După ce v-ați încărcat cu istorie și aventură, relaxați-vă și regenerați-vă cu o ședere la jacuzzi la Brasov Sweet Retreat, aproape de centru Brasovului. Aici vei gasi cazare in apartamente cu jacuzzi privat și vederi panoramice. Modul perfect de a te destinde după o zi la Castelul Bran și atracțiile din apropiere. Cu frumusețea sa ornamentală, legendele fascinante și activitățile înconjurătoare, Castelul Bran și împrejurimile sale constituie călătoria unei vieți. Folosiți acest ghid pentru a experimenta în totalitate magia Transilvaniei când vizitați acest reper românesc.